Het verhaal achter ZitMeesters

Mijn naam is Leo en samen met mijn zoon Lennart ben ik een bedrijf in de stoelenbranche gestart. Hier vertel ik hoe ons bedrijf tot stand is gekomen en wat ons inspireerde om deze uitdaging aan te gaan.

Al 36 jaar lang ligt mijn passie in de meubelbranche. Toen ik jong was, struinde ik al rond in de meubelzaak van twee neven van mij. Ieder uur dat ik vrij had van school, bracht ik door tussen de meubels. Dit voelde vertrouwd en gaf me veel energie. Het begon allemaal in het magazijn, daarna in transport en vervolgens in de montage. Uiteindelijk leidde dit allemaal tot een carrière in de verkoop. Waarde leveren en oplossingen bedenken voor de klanten is wat mij het meeste aantrok.

Zo is ZitMeesters ontstaan

De afdeling waar ik mezelf als eerst in gespecialiseerd heb, is de beddenafdeling. Hier heb ik mezelf als adviseur zes jaar lang in alle facetten verdiept. Ik heb de afdeling tot in de kleinste details vormgegeven, wat ik een ontzettend mooie uitdaging vond.

Mijn volgende avontuur was het runnen van een eigen filiaal, dat uitgroeide tot een grote speler in de stoelenbranche. Ik heb hier 17 jaar gewerkt, waaronder als filiaal leider/adviseur en verkoopleider. Daarna stuurde ik nog jarenlang de outletformule aan. Als ondernemer in loondienst had ik een comfortabele positie bij een degelijk bedrijf, met een goed salaris en uitstekende voorwaarden. Op een gegeven moment maakte ik de balans op en dacht ik na over wat ik écht wilde. Ondanks de fijne positie in loondienst, begon het toch te kriebelen.

Anders doen, is ons doel

Op mijn 53e heb ik de sprong in het diepe gemaakt. Ik nam ontslag, stapte uit mijn comfortzone en schreef mezelf in bij de Kamer van Koophandel.

Dankzij mijn jarenlange ervaring in de meubelbranche, heb ik veel kennis opgedaan. Die kennis wil ik graag toepassen. Ga ik het beter doen? Waarschijnlijk, maar mijn doel is vooral om het anders te doen. Dat is wat mij energie geeft!

Wij zijn een familiebedrijf

We zijn een echt familiebedrijf. Mijn oudste zoon Lennart helpt mee in het bedrijf en focust zich op de marketing en organisatie. Hij heeft, net als ik, jarenlange ervaring in de stoelenbranche.

Samen met mijn zoon start ik professioneel, met oog op lage kosten, want we streven naar nettoprijzen. We bouwen het bedrijf rustig op, dus geen fysieke showroom. In plaats daarvan komen wij met onze stoelen langs bij klanten, omdat daar het beste advies gegeven kan worden. En op die manier hoeft u de deur niet uit; wel zo makkelijk als u niet zo goed ter been bent. Ons werkgebied beslaat heel Nederland, want wij zijn ervan overtuigd dat er in elke provincie behoefte is aan goed zitten. En laat dat nou precies zijn wat wij leveren. Neem een kijkje op onze website en maak snel een afspraak voor vrijblijvend advies aan huis!

Meer informatie

Ontdek onze relax fauteuils of sta-op fauteuils. Direct meer informatie? Maak dan snel een afspraak voor vrijblijvend advies aan huis of vraag onze gratis brochure aan!

Actie van de week

Accu cadeau bij aanschaf van een sta-op of relax stoel

Ontdek meer

Ontvang binnen 3 werkdagen onze gratis brochure

Gratis proefzitten

Wij komen langs voor een persoonlijk advies aan huis